Share this post

Het Centraal Museum laat zien dat Utrecht al eeuwenlang geldt als voedingsbodem voor artistiek en cultureel talent van nationaal en internationaal niveau.
Zo beschikt het oudste stedelijk museum van Nederland over de grootste collectie Rietveldobjecten ter wereld en toont het werk van de wereldberoemde Dick Bruna. Ook de collectie oude meesters met onder andere werken van Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ten Brugghen is zeer de moeite waard.
Naast werken van deze Utrechtse iconen biedt het Centraal Museum een uniek overzicht van 2000 jaar turbulente geschiedenis. Maar ook het heden staat centraal met actuele mode, vormgeving en beeldende kunst.
Het museum is grotendeels gevestigd in een voormalig middeleeuws klooster. Andere delen van het gebouw hebben dienst gedaan als weeshuis, militaire paardenstal en psychiatrisch ziekenhuis. Het museum, 1999 verbouwd door de architecten Stéphane Beel, Lieven Achtergael en Peter Versseput, bestaat uit een verzameling gebouwen rond een grote binnentuin.

Voor meer informatie kijkt u op www.centraalmuseum.nl.

Laat een reactie achter