Share this post

Gek op een ongedwongen sfeer, lekker in de buitenlucht dansen met een drankje binnen handbereik, foodtruckfestivals en ga je binnenkort trouwen? Dan is de trouwtrend van het moment zeker iets voor jou: de festivalbruiloft!

Voor ieder wat wils
Anno 2019 zijn festivals zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. In het bos, aan het strand of middenin de stad, elk weekend kun je wel terecht voor een speciaalbiertje, , een dansje en liveoptredens in de openlucht. Dus waarom niet jouw eigen bruiloft als festival? Het is dé trouwtrend van 2019/2020. Je viert de bruiloft buiten, in een informele setting, lekker ongedwongen en vrij: in hippie-setting met witte bedoeïenententen, de ceremonie in een boomgaard, dansend onder de sterrenhemel, foodtrucks, open vuur, vrolijke kleurtjes, vintage vlaggenlijnen en een zee aan bloemen. Met al je gasten op de buitenlocatie overnachten? In de zomer of winter: je hebt de regie geheel in eigen hand.

Foodtrucks
Zonder foodtrucks geen festival! Voor het echte festivalgevoel mag een foodtruck natuurlijk niet ontbreken op de bruiloft. Voor jullie geen stijf 5-gangen menu, maar verse crêpes, steenoven pizza’s, een smoky-bbq, broodjes pulled chicken, Italiaans schepijs, sushi en gepofte aardappels in overvloed. Aan een lange tafel, shared dining op z’n Italiaans? Picknicktafels? Bohemian in zitzakken? De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem vooral hier een kijkje.

Beer O’Clock
Niet zo’n fan van dansen, maar ben je meer een borrelaar? Denk dan eens aan een biertruck.

Cocktail Time
Ben je meer het type die het speciaalbieren overlaat aan manlief? Geen nood. Ook voor jou (en de meiden) is er genoeg keuze. Wat dacht je van een heerlijk verse Gin-Tonic, glas Sangria, of sexy cocktail? Los van onafhankelijke wagens, zijn er ook veel gerenommeerde zaken die op locatie hun ‘signature cocktails’ voor je shaken, zoals Utrechts nieuwkomer MR Finch. Mooi meegenomen: je kunt van tevoren eindeloos (voor)proeven!

Styling
Festivals zijn natuurlijk niet compleet zonder aankleding. Kunst, vintage vlaggenlijnen, lampjes, vuurkorven, houten bewegwijzeringsborden met gepersonaliseerde teksten, vaasjes met verse bloemen…Wanneer het budget het toelaat kun je uiteraard een stylist inhuren om je te helpen. Zelf lekker creatief? Gebruik een platform als Pinterest om inspiratie op te doen.

Shake it baby!
Last but not least, een festival zonder muziek, dat is natuurlijk geen festival. Geweldige muziek is een onmisbaar onderdeel van jullie grote dag en heeft een grote invloed op de sfeer. Of jullie nu houden van oer-Hollandse hitjes, swingende disco, klassiek, Jazz, Indie, techno of house..alles kan en mag! Het is tenslotte jullie bruiloft. Wat dacht je van een vintage vinyl DJ die draait vanuit een omgebouwde vleugel ? Of een echte silent disco zoals je gewend bent van de Parade ? Of wil je graag een dj die live speelt met een percussionist of sax? De mogelijkheden zijn echt eindeloos !

Opzoek naar inspiratie? Zondag 30 juni is de volgende Open Trouwlocatie Route () en kun je veel (festival)locaties bezoeken. Meer weten over festivalbruiloften? Op festivalbruiloft.nl lees je meer!