Share this post

6 tips om je belangrijkste bruiloftsgasten (extra) in de watten te leggen

Tijdens jullie bruiloft – en vooral bij de organisatie en planning ervan – kunnen jullie veel hulp gebruiken. Afgezien van een weddingplanner, personeel van de horecalocaties en misschien een chauffeur, krijgt de rest van het ‘bruidspersoneel’ (lees: vrienden en familie met belangrijke, onmisbare rollen) niet betaald voor hun harde werk. Daarom is het niet meer dan logisch om deze bijzondere gasten goed in de watten te leggen. Hierbij 6 tips om je belangrijkste bruiloftsgasten op een fijne manier te bedanken voor hun hulp. 

Tekst: Kylie Fletcher

Bruidspersoneel

Het klinkt in het Nederlands misschien wat oneerbiedig, maar hiermee worden natuurlijk de belangrijkste gasten tijdens de grote dag bedoeld. De getuigen, ceremoniemeester, weggever van de bruid(egom), bruidsmeisjes/jonkers, the Best Man/ Maid of Honour, ringdrager, gastenboekhouder, speeches en ga zo maar door. Hierbij zijn jullie getuigen uiteraard het allerbelangrijkste: zonder getuigen geen rechtsgeldig huwelijk, en daar mag je ze best extra voor in de watten leggen.

Gepersonaliseerde accessoire 

Een bedankje geef je normaliter nadat iets is geweest, maar je kunt het ook omdraaien en geven nog voor de grote dag heeft plaatsgevonden. Iets persoonlijks, een blijvende herinnering, maar ook iets waar het ‘bruiloft personeel’ zowel tijdens, als na de bruiloft iets aan heeft. Zoals iets dat past binnen de dresscode van de dag. Voor mannen kun je bijvoorbeeld denken aan (gepersonaliseerde) manchetknopen, een sieraad,  strik of das. Voor dames uiteraard ‘matching’ kimono’s (om te dragen wanneer jullie je samen gaan klaarmaken op de grote dag), een (haar) sieraad of andere accessoire.

Letterlijk in de watten leggen

Afhankelijk van jullie budget, is het ultieme cadeau, op of vlak voor de huwelijksdag uiteraard een beautybehandeling voor jullie belangrijkste gasten. Laat de dames hun nagels/haar/make up doen op jullie kosten en de heren bijvoorbeeld een bezoek aan de barbier. Ultiemer in de watten gelegd worden bestaat niet, dan een professional je mooi laten maken.

Intiem dineren

Wat is er nu leuker dan met je besties uitgebreid dineren en wijnen? Exact. Geef daarom als bedankje voor al hun harde werk ter voorbereiding van jullie bruiloft, een etentje. Klein budget, ruimte en hou je van koken? Organiseer het diner lekker thuis (en maak het zo decadent als je zelf wilt). Ruimer budget? Reserveer een tafel – of private dining area – in jullie favoriete zaak en laat voor het gezelschap koken, uiteraard op jullie kosten.

Ontspannen wakker worden

Voor deze tip geldt ook: als jullie budget toereikend is, dan is dit wel een ultiem bedankje. Ongeacht waar jullie bruiloft plaatsvindt, bedank jullie belangrijkste gasten door ze een hotelovernachting bij (of in de buurt van) de venue aan te bieden, na de bruiloft. Zo kan iedereen naderhand echt even ontspannen en misschien kunnen jullie zelfs met z’n allen de volgende dag brunchen ter afsluiting? Extra tip: geef dit cadeau wel van tevoren, voordat de gasten zelf al verblijf hebben geregeld of andere plannen hebben de dag na de bruiloft!

Anti- kater verwenpakket 

Vrienden die graag een borrel lusten? Anti-kater water als bedankje voor alle bruiloftsgasten is tegenwoordig bijna net zo populair als de klassieke bruidstranen, maar je kunt dit concept ook uitbreiden voor de belangrijkste bruidsgasten, en ze een anti-kater/relaxpakket geven. Een mooie mand of doos (die ook hergebruikt kan worden) met uiteraard anti-kater water, aspirine/paracetamol/ibuprofen, ludieke (kinder)pleisters, een kekke zonnebril en/of hoofddeksel met klep, een (fleece)dekentje, een oogmasker, oordopjes, lekker geurende bad/douche schuim, hun favoriete ‘katervoedsel’ (dit is voor iedereen natuurlijk anders – even peilen van tevoren dus) en natuurlijk een (klein) flesje bubbels om ‘the morning after’ goed te beginnen!

Bubbels

Niet origineel, maar wel heel lekker: bubbels, echte Champagne of goeie Cava, mooi ingepakt met een persoonlijk kaartje, thuisbezorgd de dag na de bruiloft. Wie is er nu niet een sucker for een mooie fles bubbels (misschien zelfs wel in een gepersonaliseerde doos?). Geen bubbel-liefhebbers? Een cadeaupakket van Oudaen bierflesjes doet het vast goed!

Laat een reactie achter