Wij begrijpen dat u vragen hebt omtrent het Covid-19/coronavirus. Op deze pagina vindt u de door ons genomen maatregelen voor de (her)opening van Stadskasteel Oudaen en Brouwerij Oudaen. Stadskasteel Oudaen volgt de richtlijnen van het RIVM en de aangescherpte maatregelen van de Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij vragen onze leveranciers en gasten ook deze richtlijnen op te volgen.

 • Al onze ruimtes (incl. gangen) zijn voorzien van looproutes d.m.v. stickers op de grond.
 • Vooralsnog worden alleen de grotere (vergader)zalen in gebruik genomen.
 • De vergaderzalen zullen klaargezet worden met ruimte van 1,5 meter tussen de deelnemers. Dit zal in een Cabaretopstelling zijn.
 • Onze koks zullen beschermende kleding dragen tijdens het bereiden van het voedsel.
 • Er zullen op meerdere plekken desinfectiemiddelen neergezet worden waar gebruik van gemaakt kan worden door de gasten.
 • De toiletten zullen ieder uur worden schoongemaakt.
 • De openbare ruimtes zullen ieder uur schoongemaakt worden, denk hierbij aan trapleuningen, tafels en knoppen van koffieautomaat.
 • Pennen en blocnotes zullen tijdelijk niet aanwezig zijn in de zaal.

Meest gestelde vragen: 

Onze meest gestelde vragen vindt u hieronder. Mocht u nog een andere vraag hebben, aarzel niet en neem contact met ons op. We staan u graag te woord.

Moet ik reserveren of kan ik ook zo binnen lopen? 

Door de onduidelijkheid van de nieuwe richtlijnen, nemen wij op dit moment geen reserveringen aan. Zodra wij meer weten, zullen we dit direct aan onze gasten laten weten via onze website en onze social media kanalen.

Bestaat er risico op infectie door contact met objecten en oppervlakken?

Dit risico bestaat, maar is veel kleiner dan door rechtstreeks contact met een besmet persoon. Het virus overleeft in ideale omstandigheden gemiddeld zo’n drie uur op gladde oppervlakken en materialen (zoals deurklinken, leuningen, tafels…). Op absorberend materiaal (zoals karton, papier, textiel…) kan het virus niet goed overleven. Het virus is zeer gevoelig voor uitdrogen, warmte en zonlicht. Wie virus druppeltjes via contact met de handen in de mond, neus of ogen binnenkrijgt, kan besmet raken met het virus. Het is daarom belangrijk om regelmatig en grondig de handen te wassen na contact met oppervlakken en verpakkingen die door veel mensen worden aangeraakt.

Kan ik besmet raken door voedsel?

Tot op heden is voeding niet geïdentificeerd als een bron of manier waarop het virus wordt overgedragen. Bovendien zijn coronavirussen niet erg resistent in de omgeving. Deze virussen worden snel geïnactiveerd als ze op oppervlakken terechtkomen. De kans dat een consument via voedsel besmet raakt met het Covid-19 virus, is op basis van de huidige kennis dan ook zeer onwaarschijnlijk en niet aangetoond.

Hoe kan ik voorkomen dat ik de mensen om me heen besmet? Hoe kan ik voorkomen dat ik besmet raakt als iemand om me heen besmet is? – in bijv. het restaurant of toilet? 

 • Blijf thuis en isoleer u zo veel mogelijk: zelfs van uw familie, zelfs om te slapen. Weiger onnodig bezoek en beperk fysiek contact.
 • Gebruik altijd papieren zakdoekjes. Een zakdoek mag maar 1 keer gebruikt worden en moet na gebruik worden weggegooid in een afgesloten vuilnisbak.
 • Bedek uw mond met een papieren zakdoek of uw elleboogholte als u hoest of niest.
 • Was uw handen zo vaak mogelijk met water en zeep.
 • Was ze altijd als u gehoest of geniest heeft en na het snuiten van uw neus.