aktie

*rondleiding minimaal 10 personen

1
5

Biersoorten

 

Hieronder vindt u een beschrijving van alle huisgebrouwen biersoorten. Deze speciaalbieren worden uitsluitend in Oudaen getapt in een bijbehorend glas dat de smaak optimaal tot zijn recht laat komen.

 

Ouwe Daen:

Ouwe Daen is een ongefilterd tarwebier met 5% alcohol. De Ouwe Daen heeft een zachte, iets zoetige, romige smaak. Dit maakt dat het bier goed kan worden doorgedronken.
Ouwe Daen behoort tot de zogenaamde witbieren. De speciale smaak dankt het onder meer aan de toevoeging van vermalen sinaasappelschil en koriander. In flessen van 0,75 liter is het bier tevens te koop bij de receptiebalie.

 

Jonge Daen:

Jonge Daen is de gefiltreerde versie van Ouwe Daen. De nog aanwezige gistcellen en eiwitten zijn gefilterd waardoor andere aroma's en smaakcomponenten geaccentueerd worden. Jonge Daen smaakt kruidiger en de hoparoma’s zijn duidelijker te proeven. Jonge Daen bevat eveneens 5% alcohol. Dit bier behoort tot de kristalbieren (gefilterd witbier).

 

Linteloo Gold:

Linteloo Gold is een urtyp-pilsener van lage gisting met een fruitig en hoppig karakter,  waardoor het iets droog op de tong is. Een urtyp-pilsener is sterker gehopt en daarom voller van smaak dan een reguliere pilsener. De smaak van Linteloo ligt dicht bij de smaak van het eerste pilsener dat zijn oorsprong in Tsjechië heeft. Ook Linteloo Gold bevat 5% alcohol.

 

Bockbieren:

Bockbieren zijn er in verschillende soorten naar gelang het seizoen:

  • Lentebock is een fris, stevig gehopt bockbier dat goudgeel van kleur is en ca. 6,5% alcohol bevat.
  • Herfstbock wordt gebrouwen met honing en karamelmout, maar is desondanks geen uitgesproken zoet bier. Het alcoholpercentage bedraagt ca. 6,5%.
  • Donkerbock is het donkerste van de bockbieren. Deze biersoort is kruidig en alleen in de winter op tap. Ook deze soort bevat ca. 6,5% alcohol.

Dubbele Daen:

Deze dubbel is gebrouwen met lichte en donker gekaramelliseerde gerstemout en is mild gehopt. De bitterheid ligt tussen de Ouwe Daen en Linteloo in. 

De smaak is licht bitter, weinig zoet, iets moutig, kruidig en fris in de afdronk. Het alcoholpercentage is 6,9%